OVER ONZE BAND

THE NEXT FUTURE IN HET KORT


In 2002 waren Casper Starreveld en Tommy Jones klasgenoten aan het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist. Voor een schoolopdracht schreven ze het nummer 'Make it count' en traden als 'TwoBeez' op tijdens een muziekavond op de school. Met Lucas Lenselink en Jonas Verink gingen ze daarna verder met de schoolband 'Quad'.

'The Next Future' ontstond in 2005, nadat de schoolband 'Quad' uit elkaar ging, omdat de gitarist de band verliet. Zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Lucas Lenselink besloten samen met nieuwe gitarist Eloi Youssef verder te gaan als Kensington. In 2007 verscheen de eerste officiële muziekuitgave van Kensington, de promosingle An Introduction to... en de The Next Future EP , uitgebracht door Stuck in a Day Records, waarop Eloi Youssef ook voor het eerst als zanger te horen is. Deze ep had de band zelf opgenomen in de Second Moon studio van Hessel van der Kooij op Terschelling. De ep werd gemixt en gemasterd door Martijn Groeneveld in Mailmen Studio's in Utrecht. Deze ep kreeg lovende recensies op onder meer Music from NL, die er het volgende over schreef: "De band is moeiteloos in staat verschillende stijlen en sferen te combineren tot een geloofwaardige sound. (...) Het Utrechtse kwartet gaf op dit debuut duidelijk blijk van muzikale wasdom. In vijf nummers krijgt de luisteraar een goed idee van het kunnen van Kensington, hun originaliteit en muzikaliteit. De plaat is goed geproduceerd, afwisselend en aanstekelijk."

In 2007 had de band veel optredens in Nederland. Ze deed onder meer mee aan de Popronde en speelde in het voorprogramma van de Amerikaanse band Movies with Heroes. Daarnaast trad Kensington op in het TMF-programma presenTED en was er aandacht van het online muziekplatform 3voor12.

Eind 2007 besloot drummer Lucas Lenselink de band te verlaten: "Ik ben gestopt omdat ik mijzelf niet langer kon vinden in de ambities die de rest eensgezind wél had. Ik vind muziek maken leuk, maar zie daarin niet, zoals de rest van de band, een professionele toekomst voor mezelf," verklaarde hij tegen 3voor12. Een nieuwe drummer werd gevonden in de persoon van Niles Vandenberg, die daarvoor drumde bij de Noordwijkse band Griffin. Tijdens het Stuck in a Day Festival op 16 februari 2008 nam hij letterlijk het stokje over van Lucas. Over deze wissel zei zanger-gitarist Casper Starreveld: "We waren op zoek naar iemand die ons als band beter maakt en die onze ambities deelt. Niles overtrof onze verwachtingen en met zijn nationale en internationale tournee-ervaring is hij een grote aanwinst voor Kensington".[8]

Samen met Niles begon de band in 2008 aan de opnamen van de ep Youth, die op 12 december 2008 uitkwam op Snowstar Records. Music from NL was wederom positief. "Stevige distortion, delay en dergelijke hebben tezamen met een professionele mastering bijgedragen aan het volle geluid van de plaat. In combinatie met inventieve structuren en teksten die binnen een luisterbeurt mee te zingen zijn". De ep werd geproduceerd door Niels Zuiderhoek en Kensington zelf en gemasterd door Steve Fallone bij Sterling Sound in New York. Deze ep leidde al snel tot een platencontract met Bladehammer/EMI en shows met onder meer Razorlight, My Chemical Romance en The Wombats. Daarnaast werd de band door 3FM verkozen tot Serious Talent. 

 

© 2017 Worlds Collide. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.